Mozaik a megújuló magyar vidékről

16 máj. 2012 Vaskor István

videkmozaikAgrárium, vidékfejlesztés, vidéki élet, megújulás: mind közérdekű téma, melyekről részletesen olvashatunk a Magyar Vidéki Mozaik idei első számában.  

Megjelent a Magyar Vidéki Mozaik, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) a vidéki életről, az agráriumról, a vidékfejlesztésről és a vidékpolitika legfontosabb aktuális eseményeiről tudósító színes magazinja. A Magyar Vidéki Mozaik 2012-es első számának középpontjában a tavaszhoz kapcsolódóan a megújulás áll. A lap egyebek között bemutatja a vidéket lendületbe hozó Darányi Ignác Tervet és az új erőre kapó Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat munkáját, szakosztályait. Az Európai Unió idén ötven éves születésnapját ünneplő Közös Agrárpolitikája kiemelt helyet kapott a tavaszi számban: az aktuális kihívásokhoz állandóan alkalmazkodó KAP történetét és a 2014-től életbe lépő reform körvonalait is olvashatják az érdeklődők.

A lap beszámol az első Nemzeti Vidékfejlesztési Napról, amelyet tavaly decemberben, hagyományteremtő céllal rendeztek meg, hogy a vidékfejlesztésben érdekelt szereplőkkel egy jó hangulatú, ismerkedős, eszmecserés napon szakmai közösséget építsenek fel. számba véve, valamint összegezve a korábbi országos tájékoztató rendezvénysorozat tapasztalatait.

Fotó: mnvh.eu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek