Megnyílt a balsai ökoturisztikai látogatóközpont

21 máj. 2012 Administrator

okokozpont1Megkezdte működését a balsai Tisza-parton felépített, csodálatos környezetben lévő ökoturisztikai látogatóközpont, ahová várják a természetbarátokat.
A létesítmény elsősorban a Felső-Tisza és a Bodrog vidékének természeti és kulturális értékeivel szeretné megismertetni az ide érkező turistákat.

A mintegy 50 millió forint európai uniós, hazai és saját forrásból a Balsai Tiszapart Kulturális és Természetvédelmi Nonprofit Kft. által megvalósított fejlesztés célja olyan látogatóközpont működtetése, mely ismeretátadással, szemléletformálással kívánja elősegíteni és biztosítani a két térség természeti, táji és kulturális értékmegőrzését - tájékoztatta Szoboszlai Ottó, a társaság ügyvezetője az MTI-t.

okokozpont2A háromszáz négyzetméter területű, a Tisza partján lévő központot közvetlenül az 1930-ban átadott, a második világháborúban felrobbantott balsai közúti és kisvasúti híd egyik megmaradt pillérje mellé építették.

A látogatóközpont a tiszai és bodrogi vízitúrák egyik csomópontjaként is funkcionálhat, a környékbeli nevezetességekre - a szabolcsi földvárra és a paszabi szőttesházra - , illetve Tokaj és a Tisza közelségére építve komplex turisztikai kínálatot nyújthat a térségbe látogató turistáknak.

Fotók: felsofokon.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek