Magyarország borvidékei az m1 műsorán

06 júl. 2012 Horváth Rita

borvacsora2Borvacsora - tájak, ízek, történetek címmel új, helyi jellegzetességeket bemutató gasztronómiai műsor kezdődött pénteken az m1 televíziós csatornán.  

A sorozatban borászok, sztárséfek és ismert személyiségek részvételével könnyed vacsora keretében mutatják be Magyarország 22 borvidékének jellegzetes borait, gasztronómiai kultúráját.

A tervek szerint decemberig hetente jelentkező, 52 perces műsort Nagy Sándor vezeti, alkalmanként három vendéget invitálva vacsorával és borozással egybekötött baráti beszélgetésre. A borszakértők és -termelők mellett két, főzéshez is értő ismert személyiséget is meghívnak, akik személyes élményeikkel, a gasztronómiához, az adott borrégióhoz, a vidékhez fűződő történeteikkel színesítik a vacsorát. Az első adásokban Mautner Zsófiát, Hollósi Frigyest, Hegyi Barbarát, Litkay Gergelyt, Berecz Andrást és Nagy Ervint látja vendégül a Borvacsora.

borvacsora1- A magyar élelmiszertermékek megismertetése érdekében azt kértük a szerkesztőktől, hogy minden borvidéken a helyi jellegzetességeket mutassák be, helyi és szezonális anyagokból dolgozzanak.
A műsor minden adása így az éppen termő magyar élelmiszerek - zöldségek és gyümölcsök - köré szerveződik, minden adásban feltűnnek a kiváló minőségű magyar húsok és húskészítmények
- mondta el Simon Péter, az MT Zrt. Agrármarketing Centrum igazgatója.

A Borvacsora adásai – a szervezők szándékai szerint – www.bor.hu internetes portálon, később pedig a műsor honlapján is láthatóak lesznek.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek