Légy részese a csodának - Szentjánosbogár rajzás

12 jún. 2015 Fekécs Edit

Az Alcsúti Arborétum Magyarország legeredetibb angolparkja. A kastély parkja ma több mint 40 hektáros, növényritkaságok egész sorát rejtő arborétumnak ad helyet.

szent3Az Alcsúti Arborétum növényzete a XIX. századi növénytelepítés eredményeként egy 540 fajból álló fás növénygyűjtemény. A legszebb és legidősebb példányai között platánok, török mogyorók, tulipánok, vasfák, vérbükkök, mocsárciprusok, jegenyefenyők, és japánakácok találhatók, de értékes a hárs,- juhar-, tölgy- és gesztenye-fajok gyűjteménye is. Egyedülálló értéket képvisel a 24 törzset nevelő óriástuja, a zuhatagos bükk, a héttörzsű török mogyoró, a közeli Csaplári erdő Magyarország legidősebb, 170 éves libanoni cédrusa és az etyeki utat szegélyező, vele egyidős platánsor.

 

Minden évszakban kellemes időtöltés az arborétumban a madárdaltól hangos, hatalmas fákkal szegélyezett, kényelmes sétautakon az egykori főhercegi kertet bejárni. 

szent12

Szentivánéj környékén, június hónapban egyedi látványosság a Szentjánosbogártánc. Különleges esti sétában lehet részük az ide látogatóknak, miközben ezernyi fénylő zöld lámpásként repkedve nyújtanak látványosságot bevilágítva az arborétumot.

szent

Szentjánosbogár rajzás

Június 15.-től elkezdődik, előreláthatólag 2 hétig megtekinthető, jegyek megvásárolhatóak napközben és este minden nap 18.00.órától.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, kikapcsolódni vágyó vendéget erre a kellemes esti programra az Alcsúti Arborétumba.Túravezetés keretein belül élvezheti a fénylő szentjánosbogarak rajzását ebben az időszakban.

Csodás látvány, természetes környezet, felüdülés és pihenés vár mindenkit, aki ellátogat az Alcsúti Arborétumba.

szent2

szent5

szent6

szent10

szent11

Fotó: videohive.net  

További információ: Alcsúti Arborétum

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek