Húsz éve önálló település Berekfürdő

07 júl. 2012 Administrator

berekfurdoBerekfürdőn az elmúlt két évtizedben mintegy kétszázzal emelkedett a lakók száma, a gyógyvíz ismertsége nőtt, és sok család él az idegenforgalomból.  

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Berekfürdő – amely korábban Karcag része volt – 1992. július 1-jével lett önálló település, miután az ügyben kiírt népszavazáson a lakosság 93,7 százaléka egyetértett a törekvéssel.

A közigazgatási változástól az emberek a fürdőhely lendületes fejlődését várták, és reményeik többé-kevésbé valóra váltak. A reumatikus és mozgásszervi megbetegedések gyógyítására alkalmas gyógyvízzel rendelkező termál- és strandfürdő 2008-ban már 300-350 ezer vendéget fogadott. Berekfürdőn a vendégéjszakák száma éves viszonylatban 120 ezer körül van, ezzel a megyében elsők ebben a turisztikai kategóriában.

Az 1200 lelket számláló településen több mint száz családnak ad megélhetést az idegenforgalom, köszönhetően annak, hogy a szolgáltatások eladhatóak a természetközeliséget kedvelő és értékelő vendégkör számára. A nyári szezonban már sokszínű kulturális kínálat várja a fürdőzőket, míg a község által szervezett alkotótáborokba művészek sora látogatott el - tudósított az MTI.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek