Hamarosan indulhat az idei Tanyafejlesztési Program

17 jún. 2012 Vaskor István

tanyavilag2A Tanyafejlesztési Program a Nemzeti Vidékstratégia egyik kiemelt térségi komplex vidékfejlesztési nemzeti programja, melyre hamarosan lehet pályázni

Elfogadta a kormány a 2012. évi Tanyafejlesztési Program fejezeti kezelésű előirányzat 2012. évi felhasználásának szabályairól szóló kormányrendeletet. A kormányrendelet kihirdetését követően a közeljövőben jelenik meg a Tanyafejlesztési Program hazai forrásból nyújtott támogatásának felhasználási feltételeit rögzítő vidékfejlesztési miniszteri rendelet is. Ezt követően várhatóan július elsejétől nyílik meg a program keretében a pályázási lehetőség.

tanyavilag1A 2012. évi Tanyafejlesztési Program keretében olyan térségi, önkormányzati és tanyagazdasági fejlesztések támogathatók, amelyek elősegítik a tanyai gazdálkodás újraélesztését, a tanyai életmód hátrányainak csökkentését, az alföldi tanyás térségek fenntartható, a komplex vidékfejlesztésnek megfelelő fejlődését, a tanyák, valamint a tanyai életmód sajátos értékeinek megőrzését, valamint teljes összhangban vannak a Nemzeti Vidékstratégiában foglaltakkal.

A tavalyi programhoz képest jelentős változás, hogy a felhasználható keretösszeg megemelkedett 1,5 milliárd forintra, valamint a tervek szerint a tavalyi 206 település helyett idén 240 alföldi település pályázhat.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek