Gyógyhellyé nyilvánítanák Tapolca egyes városrészeit

15 máj. 2012 Administrator

tapolcaGyógyhellyé minősíttetné a Veszprém megyei Tapolca egyes részeit a település önkormányzata. A fejlesztés elindításáról a képviselő-testület döntött.  

A cím elnyerésével a város hivatalosan is bekerülne a gyógyhelyek jelenleg 13 magyarországi települést számláló csoportjába, és a minősítés megszerzése segítené a térség turizmusának hosszú távú fejlesztését.

Ahhoz, hogy egy település vagy annak része gyógyhely lehessen, számos kritériumnak kell megfelelni. Például a természetes gyógytényező mellett igazolni kell a tiszta levegő, az alacsony zajszint meglétét is.

A cím elnyerésével a település presztízse külföldön és belföldön egyaránt emelkedne, és a jövőben bizonyos pályázati konstrukcióknál a többi településnél magasabb összegekre pályázhatnának vagy kizárólagosan indulhatnának, s ezzel a fejlesztési lehetőségek is bővülnének a város számára.
Az előzetes tervek szerint Tapolcán a Malom-tó, a Gyógybarlang környéke és a Tavasbarlang nyerheti el a gyógyhely minősítést. A végleges határokat az illetékes hatóságokkal és szakértőkkel egyeztetve határozzák majd meg – írta az MTI.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek