Fejlesztik a hegykői termálfürdőt

18 máj. 2012 Administrator

hegykoEurópai uniós támogatással fejlesztik a Kisalföldön a gyógyászati és a rekreációs szolgáltatásokat nyújtó, télen-nyáron üzemelő hegykői termálfürdőt. 
A 119 millió forintos beruházás költségeihez mintegy 60 millió forint támogatást nyert a termálfürdőt üzemeltető cég a Nyugat-dunántúli Operatív Programból. A munkálatokkal a tervek szerint június végére, a nyári főszezonra végeznek. Azért ütemezték így a kivitelezést, mert noha a fürdő egész éven át nyitva tart, a nyári időszakban bonyolítja le a legnagyobb forgalmat.

A létesítményt üzemeltető Sá-Ra Termál Kft. évente 160-170 ezer fürdővendéget fogad, szálláshelyein a vendégéjszakák száma megközelíti a 70 ezret. A kft. szedi be a legtöbb  szállásadót a mintegy 1.500 lakosú településen – írta az MTI.

A hegykői víz nagy sókoncentrációjú nátrium-hidrogénkarbonátos ásványvíz, melynek fluorid-, lítium- és mentakovasav-tartalma is jelentős. A termálvíz összetételénél fogva idült mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas, szakorvosi javaslat alapján. E mellett jó eredménnyel alkalmazható rehabilitációs kúraként gyógyult csonttörések, ficamok, ízületi rándulások, izomhúzódások kezelésére is.

Fotó: hegykokirandulas.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek