Falu: szakfolyóirat a környezetgazdálkodásról és a vidékfejlesztésről

08 máj. 2012 Vaskor István

farmer1Új külső, új szerkesztő bizottság, új kiadó: megjelent a Falu című magazin idei első száma, melyben a vidékfejlesztés eredményeiről is olvashatunk.  

A szakfolyóirat idei első, tavaszi száma jelzi, hogy a cél továbbra sem változott: a környezetgazdálkodás és vidékfejlesztés legfrissebb tudományos eredményeinek bemutatása, illetőleg e témakörrel kapcsolatos legfontosabb eseményekről, rendezvényekről szóló tudományos igényű beszámolók közlése.

A lapszámban olvashatunk az árvízvédelem és a területi vízgazdálkodás jelenlegi helyzetétéről, a kistérségek fenntarthatóságának megalapozásáról. Finta István cikke összefoglalja a 2014–2020. közötti időszakra vonatkozó, a közösségi szintű uniós fejlesztéspolitikában történő új szabályozási tervezetet, s a LEADER program szemszögéből elemzi, hogy a célok eléréséhez a hazai térségfejlesztés terén milyen szemléletbeli és jogszabályi változásokra lenne szükség.

Az újság egyebek között közli Szörényiné Kukorelli Irén esszéjét a vidék kutatásának új irányairól, Páliné Keller Csilla beszámolóját a Magyar Nemzeti Vidék Hivatal LEADER-szakosztályának jövőbeni terveiről, valamint Ónodi Gábor összeállítását a Magyarországi Falumegújítási Díj 2011. egyes régiókban nyertes pályázatainak legmarkánsabb jellemzőiről.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek