Elindult a Szegények Patikája program!

08 júl. 2015 Administrator

A Gyermekétkeztetési Alapítvány pályázatán tíz falu nyert.

szegenygyerek copy

A GYEA nyilvánosságra hozta: melyik az a tíz falu, ahol július 1.-től a halmozottan hátrányos helyzetű családokban élő kismamák és gyermekek településenként havonta 100 000 forint értékben egy éven át ingyenesen juthatnak gyógyszerekhez, tápszerhez, vitaminokhoz. A GYEA pályázatán Aranyosapáti, Dudar, Jánkmajtis, Kaposfő, Kéthely, Lábod, Petőfibánya, Sződ, Tiszapüspöki és Zsáka önkormányzata nyert.

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. az eddigi legnagyobb értékű segítséget nyújtja a Szegények Patikája program megvalósításához: a vállalat közel 9 millió forint értékben 4000 doboz Jovital C Duo Retard kapszula adományozásával támogatja a programot.

Az adományt dr. Hodász István vezérigazgató adta át Király Gábornak, az Alapítvány elnökének 2015. július 6-án az Egis Tudományos és Technológiai Központban. A Szegények Patikája program keretében 1500-3000 fős települések önkormányzatai a háziorvosokkal és a gyógyszertárakkal együttműködésben pályázhattak és plusz pontokat jelentett minden olyan kezdeményezés, amely az alapítvány céljának megfelelően a hátrányos helyzetű gyermekek támogatását erősíti.

Volt olyan falu, ahol a támogatás odaítélésének teljes nyilvánosságát tartják fontosnak: a helyieket a település internetes oldalán és a Facebookon tájékoztatják a részletekről. Másutt az önkormányzat vállalta, hogy saját erőből gondoskodik a nyomorban élő gyermekek nyári étkeztetéséről és akad község, ahol a közmunkában termelt zöldség, gyümölcs egy részét felajánlották a GYEA által támogatott gyermekeknek.

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek