Ehető szentesi virágokkal jutottak a világdöntőbe

30 okt. 2015 Administrator

Szentesi ehető virágokat használva vívta ki a részvétel jogát a Gasztronómiai Világszövetség jövő évi szakács- és cukrászversenyére két magyar versenyző.

 

 

Magyar szakács és cukrász is bejutott a Gasztronómiai Világszövetség versenyének döntőjébe, amelyet jövőre rendeznek meg a görögországi Thesszalonikiben – írja a Délmagyar. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség adta hírül, hogy Elek Richárd szakács és Domonkos Dávid cukrász Prágában, a közép-európai fordulóban vívta ki a jövő évi döntőn való indulás jogát.

 

A két versenyző sikerének hátterében a szentesi Pillár József kertészmérnök családi gazdasága áll. A 370-féle, részben saját nemesítésű növényt, mintegy 100 fajta virágot előállító Ehető Különleges Növények Team ezúttal is segítette a magyarok részvételét a versenyen. Mint Varga Károly többszörös olimpiai és világbajnok mesterszakács a lapnak elmondta, sokat számít, hogy kollégái ilyen alapanyagokkal dolgozhatnak.

 

Az, hogy egy virágot meg lehet enni, még a konyhaművészettel hivatásszerűen foglalkozó emberek számára sem magától értetődő, ez rendre kiderül. Ezt Horváth Csaba, a budapesti Hilton séfje mondta a lapnak.

A virágok egyébként nagyon jól használhatók előételekhez, például halhoz, vagy libamáj mellé. A szakemberek szerint ezek a növények nem csak azért fontosak, mert fogyasztásuk egészséges, hanem azért is, mert a virágoknak különleges a szerepük a világban, az ember életében.

 

Fotó: delmagyar.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek