Egyre népszerűbb a Madárbarát kert program

28 máj. 2012 Administrator

madareteto1Mintegy ötezren csatlakoztak már a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idén kerek, tízéves jubileumát ünneplő Madárbarát kert programjához.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) azért indította el 2002-ben a programját, hogy az elvont, sokak számára érthetetlen ökológiai fogalmak helyett a természetvédelem ügyét az emberek nyelvén fogalmazza meg, és ez által a társadalom minél szélesebb rétegét nyerje meg partnernek – írta az MTI.

evmadaragyurgyalagA program elvárása a résztvevőktől, hogy egész évben madárvédelmi tevékenységet végezzenek, ami legalább egy odú kihelyezésével, egy madáritató egész éves működtetésével és a téli madáretetéssel jár. Aki ezeket a feltételeket teljesíti, illetve a szervezetnél igazolja, az kitüntető táblát kap. A madárvédelmi programban résztvevők mintegy fele részben családi házban él, de nagy számban regisztráltak az óvodák és oktatási intézmények is. A panel és munkahely alprogramokat mintegy öt évvel később indították, a regisztráltak száma itt is egyre gyarapodik.

A természet- és madárvédelem iránt érdeklődők az MME honlapján bőséges mennyiségű leírást és nagy számban feltöltött videókat találnak a programról.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek