Csúcstechnológia a Villányi borvidéken

17 ápr. 2012 Administrator

boraszatgunzerAz új szőlőfeldolgozó üzemben készülnek az idei borok Villányban, Günzer Tamás Pincészetében, mely pályázati támogatással 504 millió forintból épült. 
A Günzer Tamás Pincészete Kft. 1200 négyzetméteres új üzeme a jelenleg 200 barrique hordót őrző 400 négyzetméteres pincetérből és a 800 négyzetméteres földszinti részből áll. Utóbbiban alakították ki a feldolgozót, a palackozót, a készáru raktárat, az irodákat és a szociális helyiségeket.  A vállalkozás az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap pályázatán nyert 252 millió forint támogatással a feldolgozóban a legmodernebb borászati technológiát alkalmazza: az itt elhelyezett tartályok központi vezérléssel fűthetők és hűthetők, a palackozó gépsor óránként 2200 üveg bor palackozására képes.
A pincészet szőlőültetvényei a Villányi borvidék legjobb dűlőiben vannak, borai szinte az egész országban elérhetők. A borok 5 százalékát exportálják, elsősorban a német, svájci, holland, a kínai és a lengyel piacokon vannak jelen. Termékeiket rendszeresen versenyeztetik, az elmúlt években a hazaiak mellett rangos nemzetközi megmérettetéseken is több aranyérmet nyertek.
MTI-fotó: Kármándy Ferenc

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek