Bárhol, bármikor élvezheted a balatoni levegőt ebből a konzervből

13 júl. 2015 Bánhidi Dóra

Nem vicc: egy fiatal pár balatoni levegőt árul tetszetős konzervdobozokban.

balatonilevego1

Katona Róbert a Corvinus Egyetemen végzett közgazdászként, de a marketing és marketing kommunikáció is a tanult és szeretett tárgyai között volt. Hosszú ideje egy pénzügyi szolgáltató cég a munkáltatója ahol, mint az előző munkahelyein is főleg az értékesítési területen dolgozott. Egyre kevesebb inspiráló impulzus érte őt, mindezek mellett pedig elkapta a "valósítsuk meg önmagunkat", "kreáljunk valamit ami én vagyok" hullám.

Valósítsuk meg önmagunkat

"Ennek vagy hasonlónak köszönhetjük szerintem a jogászból péket, marketingesből cukrászt és a fából vaskarikát. Én óvatos duhaj vagyok, így teljes arculatváltást, foglalkozást nem, de szabadidős tevékenységet azt választottam. Hosszú gondolkodás után, egy gyerekkori emlék hatására jött a gondolat: Levegőt fogok szépen becsomagolni és árulni, majd ezt a gondolatot 2014 nyár elején tett követte" - mesélte Katona.

balatonilevego2

Honnan ered a Balatoni levegő ötlete?

"Az alapötletet még 1980-ban, gyerekként egy nyaralás során Párizsban láttam. A Centre Pompidou melletti souvenir árusoknál fedeztem fel a "Párizsi levegőt" szardíniás dobozba csomagolva. Nagyon megragadott, megtetszett a dolog. Egyedinek, szemtelennek és zseniálisnak ( bár ekkor még ezt a szót valószínűleg nem ismertem) találtam. Tavaly, amikor azon gondolkodtam, hogy mit kezdjek a fel nem használt kreativitásommal és szabadidőmmel, eszembe jutott a dolog. Körbenéztem, érdeklődtem, megfelelő dobozt kerestem, ill. grafikust. Miután megtaláltam mindkettőt több elvetett grafikai terv és a szöveg után kialakult a ma látható design és szöveg.

Először az angol nyelvű Air from Budapest 5 színben, majd a magyar nyelvű balatoni levegő. Eredetileg az volt a tervem, hogy az ország turisztikai szempontból népszerűbb illetve általam kedvelt helyein jelenik meg a helyi levegő de most még a Budapestre és a Balatonra koncentrálok. Azóta a turizmus világnapja alkalmából egy mátraházai szállodának készítettem mátrai gyógyító levegőt is, ill. tervben van több különböző fajta balatoni levegő és egyéb tárgyak piacra dobása is."

balatonilevego3

Tényleg balatoni levegő van benne?

"Erre is igennel tudok válaszolni. És tényleg. Remélem nem okoz traumát senkinek - és itt most spoiler jön - de tök mindegy, milyen levegő van a dobozban. Nem hiszem, hogy bárki meg tudná különböztetni a saját érzékszerveivel, hogy az a 0.375 l levegő hol került bele. Mindezek ellenére valahogy úgy alakult, hogy eddig minden egyes darab valóban Balatonon készült. Mint említettem nagyon szeretem a Balatont így amikor csak tehetem/tehetjük ott is vagyok (hétvégenként), és mivel ez egy saját kezűleg összeszerelt kézműves, és szabadidőben gyártott termék, ezért tényleg mind ott készült."

Az ötletgazdával készült teljes interjút ide kattintva olvashatod el.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek