„Azzá leszel, amit eszel!”: gazdapiac és kistermelői áruház nyílott Érden

02 júl. 2012 Vaskor István

erdA gazdák által helyben termelt zöldséget, gyümölcsöt, élelmiszer-késztermékeket a helyi piacokon lehet a legegyszerűbben eljuttatni a fogyasztókhoz.  

Ezen alapgondolat jegyében az a cél, hogy minél több helyen működjék gazdapiac. Ezeken a piacokon a fáradsággal előállított minőségi magyar termékek haszna is helyben marad, s az élelmiszer útja lerövidül a termőföldtől, illetve a helyi feldolgozó üzemtől az asztalig – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az érdi kistermelői áruház és piac megnyitásán.

A piacot – melyet hétfőn nyitottak meg – Bernek Sándor egyéni vállalkozó és családja, valamint a Magyar Piac Szövetkezet hozott létre közösen.  Hogy ne csupán „alvó” városként tartsák számon a vidéki községből gyorsan várossá növekedett agglomerációs települést, az ellátást és a szolgáltatást igyekeznek bővíteni, fejleszteni.

Sorra nyílnak a helyi piacok, önkormányzatokkal, gazdálkodókkal kötnek termeltetői és felvásárlói szerződést – mondta el Konrád Istvánné, a Magyar Piac Szövetkezet elnöke köszöntő beszédében. „Azzá leszel, amit eszel!”, hangoztatta az ismert mondást, amellyel a minőségi és egészséges ételek fogyasztására buzdítanak.
(Forrás: VM Sajtóirodája)

Fotó: ifj. Fejes Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek