A vidéki élet szépségei: erdei iskola Somogyszobon

22 júl. 2012 Administrator

erdeiiskolasomogyszob1Korszerű erdei iskolát avattak a minap Somogyszobon. A háromhektáros területen a helyi Mocz és Társa Magánerdészeti Kft. valósította meg a beruházást.
A projektet az Európai Unió 65 százalékban, több mint 34 millió forinttal támogatta.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a megnyitón hangsúlyozta: egy ilyen ünnep lendületet, lehetőséget ad egy közösségnek, egyúttal üzenete is van. Mint mondta, ennek az iskolának az az üzenete, hogy lehetőséget ad a nagyvárosi gyerekeknek arra, hogy megismerkedjenek az erdővel, a vidéki élettel. Továbbá azt is üzeni, hogy a magyar kistelepülések megtartó erejét növeli az erdészet és a mezőgazdaság, ezek megismeréséhez, a vidéken élők munkájának megbecsüléséhez is hozzájárul az iskola.

erdeiiskolasomogyszob2Mocz András, az erdei iskolát felépítő és működtető magánerdészet ügyvezető igazgatója kiemelte: fontos szerepet szeretnének betölteni a térség környezeti és erdészeti nevelésében. A komplex erdei iskolai program célja, hogy lehetőséget adjon megismerni az erdei életközösséget, az erdészek munkáját, az erdő- és vadgazdálkodást.

Az erdei iskolában komfortos körülmények között egy-egy turnusban negyven fiatalt tudnak fogadni. A létesítménytől egy hat kilométer hosszú tanösvényen lehet eljutni a Vackor pihenőhöz, ahol természetes környezetükben figyelhetők meg a húszhektáros vadaspark állatai – tudósított az MTI.

Fotó: nevezetesfak.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek