A kisebb nyaralók bérlése népszerű a Balatonnál

30 jún. 2012 Administrator

balatoninyaraloA Balatonnál a legkönnyebben a tóhoz közeli kis telken lévő, 60 négyzetméter körüli, 2 hálószobás, 4-6 fő elhelyezésére alkalmas házakat lehet kiadni.

A bérleti díj, naponta és személyenként 3-5 ezer forint - közölte az OTP Ingatlanpont az MTI-vel. Az ingatlanos társaság ugyanakkor jelzi, hogy a tótól 3-4 kilométerre fekvő üdülőket szinte lehetetlen kiadni, ahogyan nem számíthatnak vendégre a vízhez közelebbi, nagy méretű - 300 négyzetméter körüli - üdülők tulajdonosai sem. A cég szerint a válság után mára újraindult a vízparti üdülő apartmanok bérbeadása, így ezeknek az ingatlanoknak a 10 százalékát jellemzően befektetési céllal veszik.

Tíz-tizenöt éve a Fertő-tónál is sokan vásároltak kiadási céllal üdülőket. A leggyakoribb üdülőtípus itt a faház, ilyet már napi 5 ezer forinttól lehet bérelni, 4 főre. A kertes téglanyaralók napi díja 10-15 ezer forint, de ezekben 6-8 ember is elfér. Hasonló az ár a közeli Mosoni-Duna környékén is.

Az OTP Ingatlanpont megjegyzi, hogy a fesztiválok idején - mint például a soproni Volt, Zamárdiban a Balaton Sound, illetve a tokaji Hegyalja - megélénkül az üdülők bérlete iránti kereslet, ami a díjakat is felhajtja arra a pár napra, ám több tulajdonos ódzkodik ilyenkor kiadni a nyaralóját, mert fél a rongálástól.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek