35 ezer hektár földet hirdettek meg családi gazdálkodóknak

18 ápr. 2012 Administrator

csaladigazdalkodas2A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet a családi gazdálkodók részére az első lépcsőben 35 ezer hektár állami földnek a haszonbérbe-adását hirdette meg.   
A kijelölt 65 ezer hektárból, a pályázható parcellák jelentős részéről már döntés született. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az MTI-nek elmondta: a kijelölt 65 ezer hektár állami földből a fennmaradó 30 ezer hektár meghirdetésére várhatóan több lépcsőben kerül sor. A parcellák között vannak még olyanok, ahol a telekkönyvi kivonatokon részarány-tulajdonok szerepelnek, a tulajdonviszonyok tisztázásra szorulnak és vannak "munkába fogott" területek, ahol a jelenlegi használó még nem fejezte be az elkezdett mezőgazdasági termelési évet.
A kiírásnak megfelelően valóban kis- és közepes gazdálkodók nyertek, akik helyben vagy húsz kilométeren belül laknak, életvitel szerűen növénytermesztéssel és állattartással foglalkoznak, s 1.200 hektárnál nem művelnek nagyobb területet. A Földalapkezelő Szervezet  néhány héten belül további 1.500-2.000 hektár pályáztatott területről hoz döntést.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek