Tíz gyönyörű virág, ami meglepő jelentéssel bír

01 jún. 2015 Vaskor Máté

A viktoriánius korban nem mindegyik növényt a szeretet és szerelem szóval látták el. Bizony vannak kivételek, amiket most egy helyre gyűjtöttünk.

Kamélia

jelentés

Évszázadokkal ezelőtt is az emberek nagy kedvence volt, jelentése pedig "a sorsom a te kezedben van".

Lila jácint

jelentés1

Köszönhetően Apolló és Jácint mítoszának (amiben előbbi véletlenül megölte az utóbbit) a virág lila változata "kérlek bocsáss meg" jelentéssel bír.

Szegfű

jelentés2

Bár ez a virág nem a legnépszerűbb napjainkban, ellenben sokféle jelentést aggattak rá. A fehéret "édes és szép", a rózsaszínt "soha nem fogom elfelejteni neked", a két tónusú változatot "nem tudok veled lenni", míg a sárga "megvetés" jelzővel illeték.

Kökörcsin

jelentés3

Nevük a görög szél (anemos) szóból származik, mivel életük olyan rövid. Az ókori görög virágárusok a "kitaszított" szót találták rá a legmegfelelőbbnek.

Kamilla

jelentés4

Bár ma már a nyugalom szimbóluma, a 19. században még úgy ismerték: "energia a bajban".

Havasszépe

jelentés5

"Vigyázz" - mondták rá a görögök, amivel tulajdonképpen nem is nyúltak mellé, hiszen mergező virágról beszélünk.

Napraforgó

jelentés6

A legenda szerint amikor a spanyolok megérkeztek Amerikába, azt hitték, hogy a napraforgó valódi aranyat tartalmaz. Mivel tévedtek, így "hamis gazdagság" lett a neve. A napraforgóról további érdekességeket olvashatsz ide kattintva.

Vasfű

jelentés7

Mivel a történelem során gyakran használták vallási szertartásokhoz, a vékony lila virágok nem meglepő módon azt jelentik: "imádkozz értem".

Gilisztaűző varádics

jelentés8

Bár barátságosnak néz ki, mégis baljós üzenetet hordoz magában: "hadat üzenek neked".

Bazsalikom

jelentés9

Általában fűszerként, mintsem dísznövényként vált ismertté napjainkban, és mivel a görögök nem igazán szerették az erős ízeket, szimplán az a jelentése: "utálom".

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek