Minden képzeletet felülmúl - Konyha alatt a borospince

27 jan. 2015 Administrator
A borok iránti szenvedély, és az az igény, hogy az otthon melegében hódolhassanak a borkedvelők bor iránt érzett rajongásuknak, egyre inkább teret nyer.
borosjo
A borok iránti vonzalom, és az a tény, hogy milyen nagy értéket képviselhet egy-egy kivételes minőségű, illetve évjáratú palack, arra ösztönzi a vásárlókat, hogy különös gondot fordítsanak a tárolásra, hogy a bor érése a borban rejlő lehetőségek kiteljesedését jelenthesse, és ne azt, hogy megsavanyodik az üvegben.

Hőmérséklet szabályozás a borospincében

A bor tárolására dedikált pince mondhatjuk, hogy státusz szimbólum, amely kevesek számára adatik meg. Manapság, amikor fejlettebb hőmérséklet szabályozó technológiák léteznek, a bort nem feltétlenül kell alagsorban tárolni. Sok borospincének méltán nevezett helyiség elhelyezkedését tekintve nem a föld alatt kerül ma már kialakításra. Valóban olyan helyiségre van szükség, amely hűvös, sötét és magas relatív páratartalommal bír. Az egyik legfontosabb tényező azonban a folyamatosan szinten tartott hőmérséklet.
Az 55 Fahrenheit (12,77 C) mágikus szám, ez az a hőmérséklet, amely leginkább közelíti egy természetes barlang hőmérsékletét.
 
És ha ezt éppen egy konyha alatt tudjuk kialakítani, akkor nyert ügyünk van.
 
boros2
boros
boros4
 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek