Melyik ételhez milyen fűszer illik?
Főzés közben sokan dilemmázunk, és próbáljuk megérezni, hogy milyen ételhez milyen fűszer illik. A repertoár igen széles, megpróbálunk picit segíteni.
	
Levesek
	Bab: fokhagyma, kakkukfű
	Borsó: kakkukfű, rozmaring, tárkony
	Erőleves:  feketebors, fokhagyma, gyömbér, pasztinák, petrezselyem, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió
	Gomba: borsikafű, fokhagyma, majoranna, rozmaring, tárkony
	Gulyásleves: babérlevél, feketebors, fokhagyma, köménymag, pirospaprika
	Gyümölcs: citrom, fahéj, narancs, rebarbara, szegfűszeg, vanília
	Halászlé: babérlevél, citrom, feketebors, fokhagyma, kakukkfű, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, sáfrány, szegfűszeg
	Krumpli: majoranna, rozmaring, szerecsendió
	Paradicsom: fokhagyma, kakkukfű, majoranna, rozmaring
	Újházi tyúkhús: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió
	Zöldség levesek: bazsalikom, borsikafű, kakukkfű, lestyán, majoránna, petrezselyem, szerecsendió, tárkony
	
Húsok
	Bárány, ürü: borsikafű, curry, chili, feketebors, fokhagyma, kapor, köménymag, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, szegfűbors, tárkony, zsálya
	Hal: babérlevél, bazsalikom, bors, borsikafű, citromfű, fekete üröm, kapor, kakukkfű, lestyán, rozmaring, tárkony, turbolya, zsálya
	Sült halak: fokhagyma, kakukkfű, kapor, petrezselyem, rozmaring
	Marhahúsok: babérlevél, boróka, bors, cayenne bors, Curry és Chili fűszerkeverék, fokhagyma, kakkukfű, kapor, köménymag, lestyán, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, szurokfű, zöldbors, zsázsa
	Sertéssültek: babérlevél, cayenne bors, Curry fűszerkeverék, édeskömény, feketebors, fokhagyma, kakukkfű, köménymag, lestyán, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, tárkony, zsálya
	Szárnyasok: bazsalikom, borsikafű, curry, feketebors, fokhagyma, kakkukfű, kapor, koriander, köménymag, majoranna, menta, pirospaprika, rozmaring, tárkony, zsálya
	Vadételek: kakukkfű, koriander, rozmaring, szegfűszeg, szerecsendió, tárkony, zsálya
	
Főzelékek
	Bab: babérlevél, bazsalikom, borsikafű, gyömbér, fokhagyma, kapor, majoranna, petrezselyemgyökér, pirospaprika, tárkony
	Borsó: tárkony
	Burgonya: babérlevél, bors, gyömbér, majoránna, pirospaprika, tárkony
	Édes káposzta:  bors, borsikafű, kakukkfű, köménymag, pirospaprika
	Kelkáposzta:  bors, fokhagyma, köménymag, majoránna, pirospaprika
	Savanyú káposzta: bazsalikom, kapor, pirospaprika
	Lencse:  babérlevél, borsikafű, citrom, fokhagyma, pirospaprika
	Tök: gyömbér, kapor, pirospaprika
	
Saláták
	Burgonya:  feketebors, petrezselyemzöld, tárkony, zeller, vöröshagyma
	Cékla:  borsikafű, citromfű,kapribogyó, köménymag, torma
	Gyümölcs: citrom, fahéj, narancshéj, rebarbara, szegfűszeg, vanília
	Kukorica: fehérbors, petrezselyemzöld, vöröshagyma
	Paradicsom: bazsalikom, rozmaring, vöröshagyma
	Zöldbab: borsfű, citromfű, tárkony
	
Egyéb
	Tojásételek: bazsalikom, cayenne bors, kapor, kapribogyó, majoránna, metélőhagyma,  zsázsa
	Káposztaételek: bazsalikom, babér, kömény, szemes bors
	Uborkafélék: bazsalikom, fehér bors, fokhagyma, kapor, kakukkfű, tárkony
	Rizsételek: currykeverék, gyömbér, sáfrány
	Főzelékfélék: fokhagyma, gyömbér, kapor, kömény, majoránna, metélőhagyma, tárkony
	Pizzák: bazsalikom, fokhagyma, kakukkfű, majoranna, oregánó, paprika
	Saláták: bazsalikom, kapor, koriander, metélőhagyma, paprika, tárkony, zsázsa
Fotó: mindmegette
 
						 
						

 
															
														 
															
														 
															
														 
															
														 
															
														 
															
														 
															
														




 
															
														 
															
														 
															
														 
															
														