Ismerjük a gyógynövényeket? Teszteljük tudásunkat!

24 jan. 2015 Administrator

A fenntartható gyógynövény-gyűjtésről és az egyes csodaszerekről hozott létre interaktív adatbázist a WWF Magyarország és a TRAFFIC.

borogatbojtorjanSzámos gyulladáscsökkentő, csontritkulást gátló, arcbőr regeneráló, fájdalomcsillapító, vagy éppen nyugtató gyógynövény terem a közvetlen környezetünkben – és bárki számára elérhetőek -, ám a házi felhasználáson túl szedésük generációk óta nyújt megélhetést családoknak. Az így gyűjtött növények a gyógyszeripar és a szépségipar

kulcsfontosságú alapanyagaiként keresett nyersanyagnak számítanak.

A TRAFFIC, a vadon élő növények és állatok nemzetközi kereskedelmét felügyelő hálózat, és a WWF Magyarország nemrégiben lezárult regionális “Traditional and Wild”/”Hagyományos és vad” projektjéhez kapcsolódóan hozta létre a “Why go Wild?”/”Miért jó a vad?” interaktív gyógynövény adatbázist, ahol tesztelhetjük tudáunkat.

bodzaviragA játékos, ismeretterjesztő és számos gyakorlati felhasználási módot is segítő felület rengeteg információt tartalmaz a 30 leggyakrabban előforduló gyógynövényről, amilyen a dió, a közönséges zsurló, a mályva vagy éppen a pitypang és a csalán.

Az oldal

a vadon termő növények fenntartható gyűjtése és feldolgozása

iránt érdeklődő cégek, illetve a kereskedelem szabályozásáért felelős kormányzati szervek tájékozódását is segíti, ugyanakkor a hétköznapi felhasználókat is szórakoztató információs felületként látja vendégül. Közösségi kvízjátékkal pedig tesztelhetjük is gyógynövényekkel kapcsolatos tudásunkat.

Itt pedig tesztelhetjük tudásunkat: whygowild.com/hu/quiz

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek