Ilyen volt, és ámulatba ejtő lett - Egy fürdőszoba átalakulása

03 jún. 2015 Horváth Rita

A fürdőszoba otthonunk szentélye, így érdemes gondosan megtervezni.

Az alábbi példa talán jól bizonyítja, hogyan tudunk egy kis odafigyeléssel újat alkotni régi fürdőszobánkból. A tervező, Jenna Sou, úgy döntött hogy az 1970-es évekbeli fürdőszobáját újítja fel. 

 

A fürdő felújítás előtt 

fürdő1

Búcsút szeretett volna venni ettől a "sötét és zsúfolt sárga időkapszulától" és a célja az volt, hogy olyan fürdőszobát hozzon létre, amely tükrözi az ő rusztikus stílusát, de legyen benne néhány érdekes desig elem is, mint a mintás csempék és a vegyesfém berendezési tárgyak. " Büszkébb vagyok erre a felújításra, mint bármire, amit valaha is tettem"- így írja a blogjában.

 

A hat hetes felújítás végén így néz ki ugyanaz a fürdőszoba

 fürdő2

 Az alábbiakban megtudjuk, hogy miket tanult, milyen tapasztalatokat szerzett Jenna a felújítás során.

 

1. Nyugodtan keverjük a különböző stílusokat, addíg amíg van olyan elem, amely összeköti őket.

  fürdő3

Ha úgy döntünk, hogy elmegyünk egy kicsit a modern parasztház stílusirány felé, akkor óvatos kísérleteket tegyünk. Itt helyett kapott a merész mintás csempe, a különböző fémötvözetek egy kis térben, sőt rusztikus fa elemek is fellelhetők. És mi köti mindezt össze? A tompa színpaletta.

 

2. Ne féljünk átfesteni a bútorainkat, tárgyainkat!

 fürdő4

Ahelyett, hogy egy drágább design kádat választanánk, dönthetünk egy  öntöttvas-lábú, fehér porcelán kád mellett. Eztán, ha szükséges átfesthetjük.

 

3. Mindig jól jön pár újrahasznosított fából készült kiegészítő.

A természetes fa alapvető követelmény egy térben, melegebbé teszi azt, időtlen és olyan ünnnepi érzést kelt egy szobában. Ráadásul olcsó és könnyű vele dolgozni. 

  fürdő5

 

 fürdő6

A régi  falétrát se hanyagoljuk. Kihasználhatjuk a WC feletti teret és egy tárolót alakíthatunk ki belőle. Ez egy szupert gyors és egyszerű feladat tényleg filléres megoldás. Egy új törülközőtartó helyett  fúrjunk pár lyukat a falba és egyszerűen terítsük rá a kéztörlőt a  létra egyik fokára. 

 

4.  DIY "fa- falakat" is könnyebben (és olcsóbban) létrehozhatunk, mint gondolnánk.

A vastag csaphornyos borovi fenyő helyett válasszunk valami sokkal olcsóbb, könnyen hozzáférhetőbb anyagot, amivel dolgozni is könnyű. 

fürdő7

 

5. Soha ne becsüljük alá a tároló hatalmát!

fürdő8

 

A fürdőszoba gyönyörű hiúsága valójában egy vintage svédasztalos büfévé vált.

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek