Így lesz a jellegtelen gyerekszobából bájos búvóhely

27 máj. 2015 Vaskor Máté

Egy szerencsés kisfiú egy imádnivaló helységre mondhatja, hogy az övé.

gyerekszoba

Ahogy a gyerekek nőnek, fontos, hogy szobájuk dekorációja is alkalmazkodjon érdeklődési körükhöz. Sokszor azonban nehéz megtalálni az egyensúlyt a gyermeki stílus és a gyönyörködtető díszítés között. Pont ezért lepődtünk meg nagyon az alábbi átalakítás láttán.

Egy pályázati felhívásra húsz amerikai blogger vállalta, hogy hat hét alatt teljesen átalakítja gyermeke szobáját. A végső győztes nehéz helyzetből indult, hisz egy drapp színű, szinte üres helységet kellett újraterveznie.

Mint írta honlapján, célja az volt, hogy egy erdei természetbúvár hangulatát adja a szoba, kisfia ugyanis állandóan a szabadban bóklászik. 5 pontban a reform menete.

1. A szín mindent megváltoztathat

A semmitmondó drapp színt bátor ötlet nyomán átfestette, és milyen jól tette. Nem szabad félni a sötétebb árnyalatoktól, jelen esetben a zöld pedig pláne illik a "favágó" stílushoz.

gyerekszoba1

2. Készítsünk tematikus galériát a falra

A hely legkiemelkedőbb pontja az egyik oldalfalon futó képek sora. A gyerekek is nagyon értékelik, ha nem üres a faluk, főleg ha az érdeklődési körüknek megfelelő fotókat aggatunk ki. Ilyenek az állati portrék vagy a tájképek.

gyerekszoba2

3. Nem szeretnénk drága bútort venni? Csináljuk magunk!

Az ötletgazda az interneten kutakodva látott egy tetszetős miniatűr háromlábú asztalt. Mivel túl sok pénzbe került volna, így fogta magát és megcsinálta.

gyerekszoba3

4. A fekete-fehér színkombináció utánozhatatlan.

A színpáros segít ellensúlyozni a sötétzöld falat. A fehér a fényerő növelésében játszik közre az amúgy is sötét szobában, míg a fekete ajtó egy fókuszpontot ad a szobának.

gyerekszoba4

5. Játszunk a mintákkal az ágyneműnél.

Keverjük a mintákat, de azért ne legyenek teljesen különbözőek. A képen látható párnahuzat kockás, a takaró pedig csíkos, ami így remek összhangban van egymással. A vintage kinézetű ágy valósággal hívogató.

gyerekszoba5

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek