Hinnétek, hogy a törött cserép is jó valamire? - Íme 7 ötlet

29 ápr. 2015 Horváth Rita

Régi, törött virágcserép. Bizonyára mindenkinek akad  néhány elfekvőben lévő darab. Ha így van és már csak idő kérdése volt, hogy kidobjuk őket. Ne tegyük! A választ a miértre pedig a következő pár képen megtalálja mindenki.  

 

terra

 

Címkézzük fel a növényeket!

Ássunk a földbe egy akkora gödröt amekkora a virágcserép peremig. Ezután nincs más dolgunk, mint a már meglévő pl. fűszernövényeket cseréppel együtt belesüllyeszteni a kiásott lyukba. Nemcsak látványos hanem hasznos is kezdő kertészkedőknek, mert így mindenki tudni fogja, hogy mire van éppen szükség a finom étel elkészítéséhez.

 

terra1

 

 Építsünk béka kuckót!

 Ha megfordítjuk a törött kaspónkat a hiányzó darab, egy új otthon bejárata lehet a békáknak. Szeretik az ilyen extra menedékeket, ráadásul jó ha közel tartjuk a kertünkhöz őket, mert segítenek a kártevők megsemmisítésében.

 

terra2

 

Tegyük a föld tetejére!

A szilánkok segítenek távol tartani a mókusokat és más gazfickókat a féltett növényeinktől. 

 

 terra3

 

Tervezzünk tündérkertet!

Tervezésnél a határ mindig a csillagos ég. Tegyünk bele mohát, lépcsőket, kerítést... Engedjük szabadon a fantáziankat úgy, ahogy a lent látható tündérkertnél is tették.

 

terra4

 

Felborult, kivirágzott

Fektessük a földre és ültessünk bele és köré úgy virágokat, mintha azok kifolytak volna a cserépből. Igazán látványos!

 

terra5

 

Csak okosan!

Mielőtt megtöltenénk földdel az új kaspót, helyezzünk az aljára néhány darabot a régiből. Így a felesleges vizet elvezeti és nem fulladnak meg a növények.

 

 terra6

 

Hangulatvilágítás

Ha szeretünk rajzolni és jó a kézügyességünk szép hátteret adhatunk a mécsesünknek és kellemes esti hangulatvilágítást a családunknak.

 

 terra7

Fotó: pinterest.com

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek