Ez aztán a vendégváró kínálat! Ehető gyümölcspohár

25 jún. 2015 Horváth Rita

Egy-egy nyári estén vagy éppen egy kerti party üdvözlő italaként legyünk kicsit extrémek és legyen mondjuk gyümölcsből a pohár.

fruit  A meleg időjárás és a nyár azonban igazán meghozza a kedvünket például egy grillezéssel egybekötött italozáshoz. A szezonális gyümölcsökkel párosított röviditalok igazán remek párosítást alkotnak. Nem csak koktélokba tehetjük díszítésként, hanem akár feles pohárként is használhatjuk. Kreatív, finom és szívderítő látványt nyújtanak. Egészségünkre!  

fruit1

 

Szeljük le az eper hegyét (talán még akad néhány szem a kertben ) majd vágjunk le a másik feléből is, hogy megálljon a lábán. Tegyük üregessé a belsejét és töltsük tele a poharunkat vodkával vagy tequilával. Pár csepp lime is mehet a tetejére. Végül egy koccintás és volt pohár, nincs pohár. 

fruit2

 

Vágjuk félbe a hideg dinnyénket, szeleteljünk vastagabb blokkokat és szabaduljunk meg a dinnye héjától. Vájjunk ki gombócokat a dinnye darabokból végül töltsük fel például rummal. Pár csepp lime-mal lesz igazán frissítő, nyári ital! Borsmentával dekorálhatjuk.

fruit3

 

Daraboljuk fel a hűvös sárgadinnyét persze csak miután megszabadítottuk a magoktól. Ismét vájjunk ki a szeleteinkből gombócokat, és töltsük fel a lyukat például ánizslikőrrel. Nőies, édes ízvilágot kapunk. Igen-igen finom.

fruit4

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek