Egyszerű praktikák a szép kiskertért

27 ápr. 2015 Horváth Rita

Nem kell, hogy  villánk  legyen ahhoz, hogy bájos kertet varázsoljunk! Néhány apró trükkel megváltoztathatjuk kertünk stílusát és szebbé tehetjük oázisunkat.

Teljeskörű fényűzés virágokkal

Ez a villaszerű kert bővelkedik olyan gazdag szirmú régimódi virágokban, mint a rózsa, a harangvirág és bazsarózsa. A kert nemcsak látványos, hanem csodálatos illatot is áraszt magából.

kertekalatt1

Kerti pavilon 

Egy kerti pavilon igazán feldobja a kertet, egy kis romantikus kikapcsolódás, pihenés helyszíne lehet, nem is beszélve arról , hogy ideális arra is, hogy felfutassunk rá gyönyörű virágokat vagy szőlőt.

 

kertekalatt

 

Fű helyett ültessük be virágokkal a kertet

A villaszerű kert titka, hogy legyen informális, hívogató, csordultig tele különböző színű és textúrájú virágágyásokkal. Az ápolt pázsitot cseréljük le vegyes virágokra, hozzunk létre egy határozottan laza hangulatot és ünnepeljük a természet ajándékait.

 

kertekalatt2

 

  Kanyargós kerti utak

 Használjunk kavicsokat hozzá és tegyük a virágágyások mellé. A legfontosabb az, hogy ne merev, egyenes vonalakat építsünk, inkább próbáljuk utánozni a szelet s a  szabadon áramló természetet.

 

kertekalatt3

 

  Vintage kiegészítők

Egy kert nem csillog- villog . Ennek szellemében , a legjobb, ha olyan vintage kerti kiegészítőket használunk , mint például egy viharvert vasvilla  vagy egy   régi horganyzott acél kanna.

 

kertekalatt4

 

  Fehér karó-kerítés

Ha úgy érezzük, hogy a dolgok  rendetlenek és kaotikusak a kertben mindezt kordában tarthatjuk egy klasszikus fehér - karó kerítéssel. Ráadásul, nincs  szebb , mint a színes virágok mögül kikandikáló ropogós fehér kerítés.

 

kertekalatt5

 

 Kert a domboldalon

A villaszerű kert dícséri a természetben előforduló tájakat, mint a hegyek és a patakok . Ezért, ha a kertünk lejtőre épült , inkább építsünk egy  lépcsőt, hogy kiküszöböljük a szintkülönbségeket ahelyett, hogy egy szintbe hozzuk a kertet.

 

kertekalatt6

 

  Meglepő virágtartók

 Mindenekelőtt a kert legyen szerves , nyugodt hangulatú. Vigyünk bele egy kis csavart  és a szokványos virágtartók helyett válasszunk valami mókás,   vidám kiegészítőt , mint például ezek a gumicsizmák.

 

kertekalatt7

 

 Újrahasznosított romantika

Minden kertben kell egy hely, ahova kitudunk ülni és élvezni tudjuk annak szépségét. Válasszuk ki a legszebb helyet és lógassunk fel erős kötélen egy régi  ajtót és máris  kész a romantikus hangulatú, falatozásra is alkalmas kiülőhelyünk.

 

kertekalatt8

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek