Baba is várja a vendégeket az ólmodi ékszerdobozban

14 dec. 2014 Lantos Tivadar

Nincs is szebb annál, mint amikor a család közösen dolgozik mások kellemes pihenéséért. Dreiszker Tünde kétéves gyermeke mellett vezeti ólmodi apartmanházát.

dreiszker1Azt is mondhatnánk: a vendéglátást együtt, közösen végzik a picivel.

- A baba mindenhová elkísér, így a vendégekkel is találkozik. Örülnek neki, hiszen a vendégeink többsége családos, elsősorban őket is céloztuk meg – mondja Dreiszker Tünde. – . Ehhez minden adott: van játszóterünk, babasarkunk, és minden más, ami a kényelmes pihenést szolgálja. Nálunk a főszezon elsősorban a nyár, amikor itthon van a két nagyobb gyermek is. Olyankor mindenki, ki így, ki úgy besegít a háztartásba. A kislányom például, aki tíz éves, a hozzánk érkező családok gyermekeit vezeti körbe, és mutatja be az épületet.

- A gyereknevelés és a vendéglátás könnyen összeegyeztethető. Úgy tartja a mondás,

mindenkinek arra van ideje, amire szeretné.

Nekem a vendéglátás a hivatásom. Férjemmel mindketten a BGF idegenforgalmi és szálloda szakán végeztünk, falusi turizmus szakirányon. Ha egyszer már az elméletet az iskolapadban elsajátítottuk, a gyakorlatban is alkalmazni szerettük volna a hallottakat. Az apartmanház 2006 óta üzemel, és eddig beváltotta a hozzáfűzött reményeket – említi Dreiszker Tünde.

dreiszker2Három gyerek, nagycsalád, az otthon biztonsága és melege. Ezt sugározza magából a Dreiszker Apartmanház, hiszen a tulajdonosok élettapasztalatán épült. A gyerekes családoknak sokszor különleges igényeik vannak, nagyobb biztonságot kell köréjük teremteni a nyugodt pihenés érdekében. Ha valaki tudja, hogy mire van szüksége egy gyereknek, könnyebb a kérések teljesítése.

- Sok a szabadtéri játékunk, melyek olyan társasjátékok, amivel a családok is játszhatnak.  Van kemencés házunk is, a felnőttek tudnak grillezni, bográcsozni. Saját wellness részlegünk hét fős jakuzziból, külön infra- és finn szaunából áll, és mindig felüdülésül szolgál a pihenni vágyóknak. Emellett számtalan programlehetőséggel várjuk vendégeinket. A háznak nagyon jó az elhelyezkedése, az év bármely időszakában kellemesen és hasznosan el lehet tölteni az időt. Mivel

közel ide az osztrák határ,

ide is, oda is lehet programokat szervezni, fürdőket, túraútvonalakat felkeresni. Vendégeink Európa minden részéből érkeznek hozzánk, a legtöbben Ausztriából, Csehországból, Németországból és Magyarországról jönnek. Elsősorban a budapestiek azok, akik a csendre és a nyugalomra vágynak, és ki akarnak szakadni a város zajából, ezért minket választanak – teszi hozzá Dreiszker Tünde.

dreiszker3Egy igazi falusi vendégház akkor lesz jó, ha azt szívvel-lélekkel irányítják, vezetik. Bár az utóbbi években már nagy hangsúlyt fektetünk újra a vendéglátás, az igényes kiszolgálás fontosságára, ezt megelőzően hosszú évtizedeken át nem beszélhettünk sem magyar gasztronómiáról, borkultúráról, vendégházakról pedig főleg. Minden séma szerint ment. A Dreiszker Apartmanház üde színfoltja a falusi vendégházaknak, hiszen tulajdonosai a szakmájukat hivatásként gyakorolják.

- Szeretnénk az embereknek örömet okozni, szeretnénk, ha elégedetten és kipihenten távoznának tőlünk. Itt Ólmodon, az Alpok-alján nagyon jó a levegő, csöndes, nyugodt környék, az utolsó ház a faluban a miénk. Minden adott a kellemes kikapcsolódásra, mi pedig tudásunkkal az emberi oldalát szeretnénk hozzátenni.

Jó látni az arcokon a mosolyokat, a megelégedést,

hogy nagyszerű élményt tudtunk adni az embereknek. Külön nagy öröm számunkra a visszatérő vendég, hiszen ez méginkább megerősít bennünket abban, hogy jó úton haladunk – teszi hozzá Dreiszker Tünde.

dreiszker4Ólmodról Sárvár, vagy akár Bükkfürdő is kényelmesen elérhető. Nemcsak szezonális lehetőségek vannak, hanem egész évben tartalmas kikapcsolódást biztosít a falu és környéke. A település olyan, mint az ékszerdoboz, amit hosszú évtizedek rejtegetése, és

a vasfüggöny lebomlása után újra kinyitottak, és új fényében ragyog,

köszönve a szakmájukat hivatásszerűen űző vendéglátósoknak.

- Azért éri meg vendéglátással foglalkozni, mert a vendégeinkkel meg tudjuk ismertetni a vidék páratlan hangulatát, kiszakadva a hétköznapok mókuskerekéből. Itt valami újat kaphatnak, és ez a varázs sokakat ejt rabul – mondja el Dreiszker Tünde.

További információk a Dreiszker Apartmanház weboldalán érhetők el.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek