Lepényfesztivált rendeznek Varsányban

13 aug. 2014 Vaskor István

2014. augusztus 16-án a hagyományoknak megfelelően – immár hetedik alkalommal - újra megrendezik a népszerű Lepényfesztivált a Nógrád megyei Varsányban.

lepeny2A hetedik alkalommal sorra kerülő fesztivált a helyi önkormányzat szervezi, mely újra felejthetetlen forgatagot kínál a programra ellátogatóknak.

A rendezvényen bemutatkoznak hagyományőrző- és néptánccsoportok, kézművesek, falusi vendéglátók. A nap folyamán a helyi közösségi ház udvarának színpadán vidám, zenés produkciókat, bábszínházi előadást, zumba- és moderntánc bemutatót is láthatnak az érdeklődők, és lesz a helyszínen motoros bemutató is. A sztárvendég Csobot Adél lesz.

A gasztronómiai kínálatban a csapatok finom palóc ételeket készítenek, melyeket megkóstolhatnak a jelenlévők is. Töltött káposzta, lucskos káposzta, pörkölt nokedlivel, babgulyás, vaddisznópörkölt szerepel majd a kínálatban. Helyben sütik a híres varsányi kalácsokat, lesz itt kelt kalács, hájas kalács, kemencés lángos és a messze földön ismert varsányi túrós lepény is.

lepeny1A rendezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek