Nagy bajban Kárpátalja: nincsenek turisták

04 júl. 2014 Administrator

Szűkös időszakot élnek a kárpátaljai vendéglátók. A kelet-ukrajnai politikai-katonai válsághelyzet miatt ugyanis a turisták félnek a megyébe utazni. 

karpatalja1Kárpátalja Ukrajna gazdaságilag fejletlenebb régiói közé tartozik, a megyében magas a munkanélküliség aránya. A magyarok lakta vidékeken ezért sok család foglalkozik falusi turizmussal, hogy egy kis bevételhez tudjon jutni.

A vereckei honfoglalási emlékmű, az Árpád-vonal bunkerhálózata, a Munkácsi és az Óvári vár; mind-mind a turisták által kedvelt látványosságok közé tartoznak, ám idén még ezek a magyar történelmi emlékművek sem tudják a megyébe csalogatni a látogatókat.

Tarpai József kárpátaljai turisztikai szakember szerint az ukrajnai forradalmi helyzet miatt maradoznak el a turisták. Bár azt tapasztalják, hogy Kárpátalján biztonság van, ám mégis sokan visszamondják foglalásaikat, főleg Magyarországról.

karpatalja2A Felső-Tisza-vidéken 12 éve működik a falusi turizmus. A helyiek saját házaikban szállásolják el a zömmel Magyarországról érkező vendégeket. A kelet-ukrajnai válság miatt ott is sorra mondják le a foglalásokat.

A kárpátaljai vendéglátók szeretnék, ha az is bekerülne a köztudatba, hogy Kárpátalján nyugalom és béke van. Kárpátalja Ukrajna gazdaságilag fejletlenebb régiói közé tartozik. A megyében magas a munkanélküliség aránya. A magyarok lakta vidékeken ezért sok család foglalkozik falusi turizmussal, hogy egy kis bevételhez jusson.

Forrás: hirado.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek