Itt a gyógynövényes magyar tej!

06 okt. 2014 Administrator

Befejezte a gyógynövényes takarmányozással előállított tej és tejtermékekkel összefüggő projektjét a Bicskei Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Zrt.

gyogytejA közel 210 millió forint összköltségű kutatás-fejlesztési (K+F) programhoz a mezőgazdasági nagyüzem 104,46 millió forintos európai uniós támogatást kapott.

A zrt. közölte: a projekt 2012 tavaszán kezdődött. Az Etyek Ödön-majorban a szarvasmarhák ellenőrzött körülmények között, a lehető legtermészetesebb forrásból jutottak hozzá a gyógy- és fűszernövényekhez. A laboratóriumi vizsgálatok bizonyították, hogy a gyógy- és fűszernövények etetésével nő a tej és tejtermékek beltartalmi értéke és ízük is javul.

A fejlesztés eredményeként elkészült a gyógynövényes takarmányozás és tejtermék előállítás technológiai leírása, valamint az optimális gyógynövény összetételű vetőmagkeverék - írták.

A komplex élelmiszer-termelést végző, állattenyésztéssel is foglalkozó mezőgazdasági zrt. 2300 hektáron folytat szántóföldi növénytermesztést. Éves nettó árbevételük 2013-ban közel 1,5 milliárd forint volt, 120 dolgozót foglakoztatnak – írta az MTI.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek