Európai Falumegújítási Díj Tihanynak

24 júl. 2014 Győrffy Árpád

Nagy buli lesz a településen: Magyarországon elsőként Tihany nyerte el az Európai Falumegújítási Díjat. A döntést a napokban jelentik be hivatalosan.

tihany4A község a múlt évben szerzett lehetőséget arra, hogy az európai díjra pályázzon, amikor a fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért Magyarországi Falumegújítási Díjat kapott. A háromfős nemzetközi zsűri május közepén járt Tihanyban. Akkor a helyiek percre pontosan öt órát kaptak arra, hogy bemutassák magukat, településüket. A jelek szerint sikerült, mert az idén Tihany nyerte el a két évente odaítélt díjat, amit a svájci Valsban vehetnek majd át szeptember közepén.

tihanyjóAz ünneplést már most megkezdik a győzelem jövő keddi hazai hivatalos bejelentésével és egyben az Öregkikötő megújult környékének felavatásával. Sőt addig nem is tudnak várni az örömükkel, már a hivatalos avató előtt néhány nappal, július 25-én nagyszabású bulival avatják fel a kikötő előtti megújult parkot, a különleges betonhéj alá épített egykori posta,- és pénztárépületet, illetve a hozzákapcsolódó üzletsort.

tihany3A betonhéj változatlan, de az üzletek teljesen új fazont kaptak. A legnagyobb újdonság az üzletsor tetején kialakított terasz, amit kis híd köt össze a betonhéj alatti emeleti kávézóval. Az este hétkor kezdődő összejövetelre nem csak a falu lakóit várják.

tihany2A program a felújított park bejárásával kezdődik, majd késő éjszakáig tartó bulival folytatódik a betonhéj előtt. Fellép (Heincz Gábor) Biga és Nagy Adri, a diszkót DR BRS, Senor Grande és DJ Dominique nyomatja.

Fotó: Fekécs Edit

Forrás

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek